GranFruttato w dosłownym tłumaczeniu znaczy "superowocowy”, co idealnie określa właściwości smakowe i zapachowe tej oliwy.
Do produkcji GranFruttato Zefferino Monini wybiera tylko oliwy powstałe z oliwek nie do końca dojrzałych. Dzięki temu ta włoska oliwa z oliwek jest szczególnie bogata w antyutleniacze (polifenole), które nie tylko gwarantują dłuższą trwałość produktu, chroniąc go przed utlenieniem, ale nadają mu intensywny smak i aromat.
Uczucie „drapania w gardle”, często kojarzone z wysoką kwasowością produktu, oznacza, że oliwa jest bogata w substancje właściwe dla zdrowia.
Smak: gorzkawy, przypominający migdały, pikantny posmak.
Zapach: świeżych owoców (oliwek), świeżo skoszonej trawy, kwiatów.
Kolor: zielony z żółtozłotym odcieniem.
Kwasowość: 0,3% (0,8% to norma europejska).
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy Monini