Silnie wierzymy, że gdy zderzą się ze sobą prawdziwe talenty, powstanie z tego coś wyjątkowego. W ciągu całego naszego istnienia inspirowaliśmy się perfekcjonizmem belgijskich twórców czekolady, by stworzyć czekolady premium, na których mogą oni zawsze polegać.
Z drugiej strony nasze czekolady inspirują belgijskich czekoladziarzy do osiągania jeszcze wyższych poziomów kreatywności. Dzisiaj, takie czekolady Callebaut jak 811 i 823, są czekoladami preferowanymi przez cukierników na całym świecie. Stały się globalnymi standardami, wciąż kopiowane, ale niezrównane w smaku, jakości, niezawodności.
Callebaut jest jednym z niewielu czekoladowych twórców, który własnoręcznie selekcjonuje, praży i mieli ziarno kakao na wyjątkową miazgę kakaową - najważniejszego składnika czekoladowych kuwertur.
| |
Wybierane są tylko najlepsze, rzadkie i najbardziej wyjątkowe odmiany ziarna kakao. Praży się je w łupinach, by zachować najbardziej delikatne aromaty i wydobyć bardziej intensywne, złożone i głębokie smaki kakao. Ponadto, Callebaut mieli wszystkie składniki wyjątkowo dokładnie - bardziej dokładnie niż większość innych producentów czekolady. Następnie składniki są konszowane z taka precyzją i cierpliwością, aż cały aromat, struktura i smak mieszają się w doskonałość. Dodanie czystego masła kakaowego i nuty naturalnej wanilii balansuje cały smak i strukturę czekolady. To w tym momencie wszystkie składniki stają się jednością.
Nasi klienci mogą na nas również polegać, ponieważ dostarczamy czekoladę odpowiednią do każdego wymaganego zastosowania. Gama produktów Callebaut oferuje bogaty wybór czekolad w niemalże każdym możliwym smaku, o składzie dopasowanym do Twoich pomysłów. Dotyczy to również produktów na bazie czekolady, gotowych do użycia. Wypróbuj nadzienia, dekoracje, czekoladowe musy w proszku, sosy, czy toppingi... Wszystkie z gwarancją jakości Callebaut.
| |
Zapraszamy Państwa również do Akademii Czekolady. Znajduje się ona w centrum kraju, w Łodzi, przy fabryce Barry Callebaut. Atrakcyjny budynek i doskonale wyposażone pomieszczenia umożliwiają prowadzenie szkoleń dla kilkunastu osób jednocześnie. Uczestnicy mają do dyspozycji indywidualne stanowiska pracy, niezbędne wyposażenie, a także urządzenia najlepszych producentów. Nasi doradcy techniczni i Ambasadorowie Callebaut organizują teoretyczne i praktyczne kursy, opracowane zarówno z myślą o profesjonalistach, jak i osobach początkujących. W naszej Akademii poznasz nowe techniki i nowoczesne trendy dotyczące czekolady i udoskonalisz swoje umiejętności.
Zapraszamy na stronę www.chocolate-academy.com/pl/pl/
Zobaczcie Państwo także
Prezentacje Wybranych Produktów: