Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
 Pomoc,  Poczta
  Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Winterhalter Polska
Smoker
POSbistro
Caffetea
Gorbi
Dora Metal
RATIONAL
Lunch24.pl
Nektar Natura
Manitowoc Foodservice
Artykuły spożywcze
Pizzola
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Menos
Caffetea
Sokołów
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
Wyszukiwarka
Barry Callebaut
Adres : 94-406 Łódź
Nowy Józefów 36

tel. 42 683 77 00
fax. 42 683 77 01
gourmet_polska@barry-callebaut.com
www.callebaut.com

Branże :

artykuły spożywcze


Typy produktów
ciasta, słodycze, lody, bakalie, kremy

Informacje o firmie

Silnie wierzymy, że gdy zderzą się ze sobą prawdziwe talenty, powstanie z tego coś wyjątkowego. W ciągu całego naszego istnienia inspirowaliśmy się perfekcjonizmem belgijskich twórców czekolady, by stworzyć czekolady premium, na których mogą oni zawsze polegać.

Z drugiej strony nasze czekolady inspirują belgijskich czekoladziarzy do osiągania jeszcze wyższych poziomów kreatywności. Dzisiaj, takie czekolady Callebaut jak 811 i 823, są czekoladami preferowanymi przez cukierników na całym świecie. Stały się globalnymi standardami, wciąż kopiowane, ale niezrównane w smaku, jakości, niezawodności.

Callebaut jest jednym z niewielu czekoladowych twórców, który własnoręcznie selekcjonuje, praży i mieli ziarno kakao na wyjątkową miazgę kakaową - najważniejszego składnika czekoladowych kuwertur.

Wybierane są tylko najlepsze, rzadkie i najbardziej wyjątkowe odmiany ziarna kakao. Praży się je w łupinach, by zachować najbardziej delikatne aromaty i wydobyć bardziej intensywne, złożone i głębokie smaki kakao. Ponadto, Callebaut mieli wszystkie składniki wyjątkowo dokładnie - bardziej dokładnie niż większość innych producentów czekolady. Następnie składniki są konszowane z taka precyzją i cierpliwością, aż cały aromat, struktura i smak mieszają się w doskonałość. Dodanie czystego masła kakaowego i nuty naturalnej wanilii balansuje cały smak i strukturę czekolady. To w tym momencie wszystkie składniki stają się jednością.

Nasi klienci mogą na nas również polegać, ponieważ dostarczamy czekoladę odpowiednią do każdego wymaganego zastosowania. Gama produktów Callebaut oferuje bogaty wybór czekolad w niemalże każdym możliwym smaku, o składzie dopasowanym do Twoich pomysłów. Dotyczy to również produktów na bazie czekolady, gotowych do użycia. Wypróbuj nadzienia, dekoracje, czekoladowe musy w proszku, sosy, czy toppingi... Wszystkie z gwarancją jakości Callebaut.

Zapraszamy Państwa również do Akademii Czekolady. Znajduje się ona w centrum kraju, w Łodzi, przy fabryce Barry Callebaut. Atrakcyjny budynek i doskonale wyposażone pomieszczenia umożliwiają prowadzenie szkoleń dla kilkunastu osób jednocześnie. Uczestnicy mają do dyspozycji indywidualne stanowiska pracy, niezbędne wyposażenie, a także urządzenia najlepszych producentów. Nasi doradcy techniczni i Ambasadorowie Callebaut organizują teoretyczne i praktyczne kursy, opracowane zarówno z myślą o profesjonalistach, jak i osobach początkujących. W naszej Akademii poznasz nowe techniki i nowoczesne trendy dotyczące czekolady i udoskonalisz swoje umiejętności.

Zapraszamy na stronę www.chocolate-academy.com/pl/pl/


Zobaczcie Państwo także

Prezentacje Wybranych Produktów:


 
KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR Winterhalter Polska Pizzola Smoker Voigt Dora Metal Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Tableart Tomasz Miszczak Espiga easyFairs® Poland CTK Doram Piórex RATIONAL Uzdrowisko Wysowa S.A. Iglotex POSbistro Makro Cash & Carry Secpol M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Sokołów Krosno Robot - Coupe Belgium`s Best Nektar Natura Menos Werner & Mertz Artek M&M Gastro Lunch24.pl  O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Gastrona.pl © by CTI Media 2000