Na początek roku 2017 przypada premiera nowej szafy do sezonowania wołowiny znanej niemieckiej marki DRY AGER. Po sukcesie modelu DX1000®, idealnego do wnętrz restauracji i butików mięsnych, na rynek wkracza mniejsza, ale równie atrakcyjna propozycja.
Model DX500® swoją wielkością przypomina domowy piekarnik, dzięki czemu doskonale nadaje się do zabudowy. Pojemność lodówki wynosi 20 kg mięsa, które możemy podwiesić na specjalnym zawiesiu lub w postaci porcjowanej ułożyć na półce.
Precyzyjna regulacja temperatury i wilgotności, dwóch kluczowych parametrów dla procesu dojrzewania mięsa, nie wymaga tutaj dostarczania zewnętrznego źródła wody. Podłączona do zasilania szafa DX500® jest już gotowa do pracy.
Opatentowany system DX AIRREG® odpowiada za optymalny przepływ powietrza, które co minutę jest dokładnie sterylizowane wewnątrz szafy.
Obok perfekcyjnie przemyślanej technologii ważną zaletą jest także ponadczasowy, elegancki wygląd lodówki.