Gotowanie w warunkach próżniowych i znakomita jakość za korzystną cenę.
Opcja sous-vide firmy RATIONAL jest przygotowana do tworzenia warunków, koniecznych do gotowania próżniowego. O wysokiej jakości potraw decydują w pierwszym rzędzie łagodny wzrost i precyzyjne utrzymywanie temperatury oraz możliwie najwyższe wysycenie komory parą wodną.
Specjalny, cienki czujnik sous-vide zapewnia dokładne osiągnięcie temperatury rdzenia produktu – bez naruszania próżni w torebce.
Opcja sous-vide jest dostępna opcjonalnie dla wszystkich SelfCookingCenter® 5 Senses i CombiMaster® Plus.
Wyposażenie urządzenia
W opcji sous-vide urządzenie jest wyposażone w 2 czujniki temperatury rdzenia: czujnik standardowy oraz specjalny czujnik sous-vide, które mocuje się zamiennie na zewnątrz urządzenia.
Czujniki temperatury rdzenia (sous-vide i standardowy):
- Sous-vide - bardzo cienki i elastyczny czujnik temperatury rdzenia sous-vide umożliwia wkłucie się w torebkę bez zniszczenia próżni.
- Standardowy czujnik temperatury rdzenia - ma 6 punktów pomiaru i stosuje się go do wszystkich innych procesów przyrządzania potraw.
Gniazdo przyłączeniowe pozwala w łatwy sposób zamieniać czujniki temperatury rdzenia. Jeśli nie podłączony jest żaden czujnik, gniazdo można zasłonić przed pryskającą wodą.
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy Rational
Prezentacje wybranych produktów: