Vario Smoker to urządzenie, które nadaje daniom smaczny, naturalny zapach wędzonki. Dzięki niemu, mięso, ryby i warzywa mają wyrazisty zapach wędzonki i mocne barwy. Produkty uzyskają naturalny wędzony zapach, który można zmieniać w zależności od upodobań smakowych.
Używając VarioSmoker, można równocześnie piec i wędzić. Nie trzeba kupować osobnej wędzarni. Oszczędza to czas, miejsce i wydatki na inwestycje. Bez trudu można wędzić w nocy.
Przewodnik instalacji i szczegółowe zalecenia dotyczące przyrządzania produktów, pozwalają szybko i bez problemu uruchomić VarioSmoker. To idealne rozwiązanie dla tych, którzy chcą wzbogacić menu w swojej restauracji o nowe wrażenia smakowe.
VarioSmoker to prawdziwy, oryginalny, niepowtarzalny i naturalny zapach wędzenia.
W VarioSmoker używa się zwykłych materiałów wędzarniczych, takich jak drewniane wióry czy granulki. Zmiana zapachu dymu powstaje poprzez zmianę naturalnego materiału wędzarniczego.
Za pomocą zmian temperatury oraz czasu wędzenia, uzyskuje się zmianę intensywności zapachu wędzonki – zgodnie z indywidualnymi upodobaniami!
Dzięki funkcji Plug & Play, czyli podłącz i używaj, produkty można wędzić od razu.
VarioSmoker może być używany we wszystkich urządzeniach firmy RATIONAL, zmontowanych po 1997 roku (tzn. w modelach ClimaPlus Combi®, CombiMaster® oraz SelfCookingCenter®).
VarioSmoker pracuje w każdym trybie pracy urządzenia głównego: w trybie manualnym, przy programach manualnych oraz w sprawdzonym trybie pracy inteligentnej SelfCookingCenter®.
VarioSmoker nie jest zalecany do użytku w urządzeniach typu 202.
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy Rational
Prezentacje wybranych produktów: