Piece firmy ALPHATECH to doskonałe połączenie najlepszych cech w przedziale urządzeń profesjonalnych z prostotą i bezpieczeństwem użytkowania. Piec konwekcyjno-parowy Rapid w wersji elektromechanicznej, programowanej to jedno z wyższych osiągnięć technologii trójfunkcyjnych pieców.
Funkcja AT-CLIMA automatycznie i precyzyjnie dostosowuje temperaturę i zaparowanie do wybranej metody gotowania, dając nam nieograniczone możliwości, takie jak:
- Pieczenie
- Smażenie
- Zapiekanie
- Gotowanie na parze
- Blanszowanie
- Regeneracja dań
- Gotowanie niskotemperaturowe.
Opcjonalnie dostępna jest sonda mierząca temperaturę potraw podczas gotowania, kiedy oczekiwana temperatura zostanie osiągnięta piec przestaje grzać. Możemy użyć cienkiej sondy do mniejszych porcji oraz przy podgrzewaniu żywności pakowanej próżniowo.
Rozwiązania technologiczne pieców kombi Rapid dają nam możliwość szybkiego gotowania oraz uzyskania wysokiej jakości produktów dla poszczególnych trybów:
- zaparowanie 30-130°C (niska temperatura, zarówno atmosferyczne jak i wymuszone)
- gotowanie w trybie konwekcyjnym z wykorzystaniem funkcji AT-CLIMA (30-300°C)
- gotowanie w trybie kombi (połączenie konwekcji z zaparowaniem) z wykorzystaniem funkcji AT-CLIMA (30-300°C) dla szybkiego gotowania.
Różnorodność zaprogramowanych receptur, 99 programów użytkownika, automatyczna kolejność gotowania (do 4 cykli) pozwalają zaoszczędzić czas, tradycyjnie potrzebny na częste kontrole i dolewanie płynów w celu zabezpieczenia potraw przed przesuszeniem.
Piec może być wyposażony w automatyczny system myjący. W zależności od stopnia zabrudzenia urządzenia, dostępne są 4 programy myjące:
- płukanie
- delikatne mycie
- średnie mycie
- mocne mycie.
Pojemność komory: 10x GN 1/1
Napięcie zasilania: 3N AC 400V – 50 Hz
Dostępny również:
- ze sterowaniem ręcznym (panel M)
- o pojemności: 5x GN 1/1, 7x GN 1/1
- z zasilaniem gazowym.
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy Espiga
Prezentacje Wybranych Produktów