|
Opis :
|
Model pieca konwekcyjno-parowego wprowadzony z myślą o małych przestrzeniach, szerokość zewnętrzna całkowita to tylko 51 cm, a przy tym wyposażony w najnowocześniejsze technologiczne osiągnięcia stworzone w służbie kuchni. Urządzenie dla wszystkich, którzy wymagają perfekcyjnych efektów przy maksymalnych oszczędnościach. Tutaj każde rozwiązanie jest użyteczne, każda funkcja jest łatwa w użyciu i każdy komponent jest niezawodny. Technologia i praktyka połączone razem w tych piecach zadowolą każdego, kto szuka najlepszych rozwiązań.
Charakterystyka
Sterowanie - automatyczne z dotykowym, wyświetlaczem ciekłokrystalicznym (LCD)
- elektroniczne z wyświetlaczami alfanumerycznymi i wybieraniem funkcji za pomocą pokręteł i przycisków
Zasilanie
Rozmiary
W każdym modelu szerokość zewnętrzna całkowita to tylko 51 cm
4x2/3GN, 6x2/3GN, 6x1/1GN, 10x1/1GN
Tryby przygotowywania potraw
- Konwekcyjny z systemem Autoclima 30°C - 300°C
- Parowy 30°C - 130°C (niskotemperaturowy, atmosferyczny, wymuszony)
- Konwekcyjno-parowy z systemem AUTOCLIMA 30°C - 300°C
Tryby pracy
- Automatyczny z gotowymi przepisami
- Automatyczny EXTRA - Regeneracja, Podtrzymywanie, Odmrażanie, Gotowanie wielopółkowe, Gotowanie próżniowe (sous vide), Garowanie (do pieczywa)
- Programowalny z możliwością zapamiętania własnych programów
- Czasowy lub z sondą temperatury
- Niskotemperaturowy (nocne gotowanie)
- Z opóźnionym startem
- Ciągły
- Manualny
Charakterystyka
- Systemy ICS i EXTRA automatyczne przygotowania potraw - zestaw sprawdzonych i zapisanych w pamięci receptur gotowania oraz możliwość zapisania własnych programów
- W trybie gotowania automatycznego piec pokazuje nam wszystkie parametry gotowania (umożliwia uczenie się kucharzowi) i pozwala je modyfikować na każdym etapie
- EcoSpeed - systemy oszczędzania energii , któryoptymalizuje wykorzystanie energii na podstawie ilości i rodzaju produktów
- Ecovapor automatycznie kontroluje ilość pary zmniejszając zużycie wody i energii
- Green Fine Tuning - innowacyjny system, który dostraja i kontroluje palnik w celu oszczędności energetycznej i ograniczenia emisji spalin
- System AUTOCLIMA z automatyczną wentylacją (idealna kontrola wilgotności w komorze od 0 do 99%)
- FAST-DRY: system szybkiego odprowadzania wilgoci
- Wentylator z funkcją autorewers
- Wielopunktowa sonda temperatury i sonda igłowa podłączana zewnętrznie - wkładana do pieca tylko wtedy, kiedy jest potrzebna, kiedy nie jest potrzebna nie grzeje się i nie niszczy, bardzo prosta zamiana sondy na igłową do gotowania Sous Vide
- Jednoczesne gotowanie różnych produktów na każdej półce oddzielnie z funkcją informującą kiedy należy dany produkt wyjąć i całkowita rewolucja czyli funkcja JUST IN TIME informująca kiedy i na którą półkę należy produkt włożyć, aby cały wsad pieca wyjąć w tym samym momencie
- W trybie manualnym dodatkowe funkcje PLUS - DeltaT, drugi zegar, możliwość sterowania wilgotnością komory, możliwość sterowania wentylatorem, funkcja finishing
- Przyciski sterujące: dodatkowym naparowaniem, szybkim schładzaniem przy otwartych drzwiach, oświetleniem komory, wentylacją (Fast-Dry System)
- Port USB do przegrywania danych HACCP, uaktualniania oprogramowania pieca lub wgrywania/nagrywania własnych przepisów
- Funkcja HELP - użytkownik na każdym etapie pracy uzyskuje pomoc
- Możliwość blokowania pieca kodem PIN - szef kuchni lub właściciel ma możliwość blokady pieca w taki sposób aby obsługa miała dostęp tylko do następujących funkcji - rozgrzewanie komory, ULUBIONE programy gotowania, pomoc, mycie
- Zewnętrzny prysznic poza obrysem drzwi z zaworem odcinającym, można go używać do mycia lub napełniania wodą nawet w trakcie pracy pieca
- CALOUT – system automatycznego przeciwdziałania zakamienieniu pieca
- WCS (Washing Combi System) system automatycznego mycia pieca - najlepszy i najtańszy na rynku (30-50% taniej w stosunku do konkurenci - w zależności od programu) - używa jednego środka (3w1 - detergent, nabłyszczacz, odkamieniacz), mycie odbywa się tylko za pomocą gorącej pary i detergentu (para ma większą przenikalność niż woda), woda używana jest tylko do spłukiwania przez co nie zostawia osadów wapiennych i mycie trwa krócej
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy 007Gastro.pl
|
|