Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
 Pomoc,  Poczta
  Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
KALETA Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
RATIONAL
Robot - Coupe
Smoker
POSbistro
Espiga
M&M Gastro
Makro Cash & Carry
Artykuły spożywcze
Pizzola
Nektar Natura
Uzdrowisko Wysowa S.A....
Barry Callebaut
Lemonia
Makro Cash & Carry
Belfood
Secpol
Iglotex
Belgium`s Best
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
Wyszukiwarka
Piec konwekcyjno-parowy LAINOX COMPACT GREEN
Firma : 007Gastro.pl
Adres : 51-354 Wrocław
Poleska 39

tel. 71 325 17 21
fax. 71 325 17 21
: sklep@007gastro.pl
: www.007gastro.pl
Branża : urządzenia
Typ produktu : piece
Opis :

Model pieca konwekcyjno-parowego wprowadzony z myślą o małych przestrzeniach, szerokość zewnętrzna całkowita to tylko 51 cm, a przy tym wyposażony w najnowocześniejsze technologiczne osiągnięcia stworzone w służbie kuchni. Urządzenie dla wszystkich, którzy wymagają perfekcyjnych efektów przy maksymalnych oszczędnościach. Tutaj każde rozwiązanie jest użyteczne, każda funkcja jest łatwa w użyciu i każdy komponent jest niezawodny. Technologia i praktyka połączone razem w tych piecach zadowolą każdego, kto szuka najlepszych rozwiązań.

Charakterystyka

Sterowanie

  • automatyczne z dotykowym, wyświetlaczem ciekłokrystalicznym (LCD)
  • elektroniczne z wyświetlaczami alfanumerycznymi i wybieraniem funkcji za pomocą pokręteł i przycisków
Zasilanie
  • elektryczne
  • gazowe
Rozmiary

W każdym modelu szerokość zewnętrzna całkowita to tylko 51 cm
4x2/3GN, 6x2/3GN, 6x1/1GN, 10x1/1GN

Tryby przygotowywania potraw
  • Konwekcyjny z systemem Autoclima 30°C - 300°C
  • Parowy 30°C - 130°C (niskotemperaturowy, atmosferyczny, wymuszony)
  • Konwekcyjno-parowy z systemem AUTOCLIMA 30°C - 300°C
Tryby pracy
  • Automatyczny z gotowymi przepisami
  • Automatyczny EXTRA - Regeneracja, Podtrzymywanie, Odmrażanie, Gotowanie wielopółkowe, Gotowanie próżniowe (sous vide), Garowanie (do pieczywa)
  • Programowalny z możliwością zapamiętania własnych programów
  • Czasowy lub z sondą temperatury
  • Niskotemperaturowy (nocne gotowanie)
  • Z opóźnionym startem
  • Ciągły
  • Manualny
Charakterystyka
  • Systemy ICS i EXTRA automatyczne przygotowania potraw - zestaw sprawdzonych i zapisanych w pamięci receptur gotowania oraz możliwość zapisania własnych programów

  • W trybie gotowania automatycznego piec pokazuje nam wszystkie parametry gotowania (umożliwia uczenie się kucharzowi) i pozwala je modyfikować na każdym etapie

  • EcoSpeed - systemy oszczędzania energii , któryoptymalizuje wykorzystanie energii na podstawie ilości i rodzaju produktów

  • Ecovapor automatycznie kontroluje ilość pary zmniejszając zużycie wody i energii

  • Green Fine Tuning - innowacyjny system, który dostraja i kontroluje palnik w celu oszczędności energetycznej i ograniczenia emisji spalin

  • System AUTOCLIMA z automatyczną wentylacją (idealna kontrola wilgotności w komorze od 0 do 99%)

  • FAST-DRY: system szybkiego odprowadzania wilgoci

  • Wentylator z funkcją autorewers

  • Wielopunktowa sonda temperatury i sonda igłowa podłączana zewnętrznie - wkładana do pieca tylko wtedy, kiedy jest potrzebna, kiedy nie jest potrzebna nie grzeje się i nie niszczy, bardzo prosta zamiana sondy na igłową do gotowania Sous Vide

  • Jednoczesne gotowanie różnych produktów na każdej półce oddzielnie z funkcją informującą kiedy należy dany produkt wyjąć i całkowita rewolucja czyli funkcja JUST IN TIME informująca kiedy i na którą półkę należy produkt włożyć, aby cały wsad pieca wyjąć w tym samym momencie

  • W trybie manualnym dodatkowe funkcje PLUS - DeltaT, drugi zegar, możliwość sterowania wilgotnością komory, możliwość sterowania wentylatorem, funkcja finishing

  • Przyciski sterujące: dodatkowym naparowaniem, szybkim schładzaniem przy otwartych drzwiach, oświetleniem komory, wentylacją (Fast-Dry System)

  • Port USB do przegrywania danych HACCP, uaktualniania oprogramowania pieca lub wgrywania/nagrywania własnych przepisów

  • Funkcja HELP - użytkownik na każdym etapie pracy uzyskuje pomoc

  • Możliwość blokowania pieca kodem PIN - szef kuchni lub właściciel ma możliwość blokady pieca w taki sposób aby obsługa miała dostęp tylko do następujących funkcji - rozgrzewanie komory, ULUBIONE programy gotowania, pomoc, mycie

  • Zewnętrzny prysznic poza obrysem drzwi z zaworem odcinającym, można go używać do mycia lub napełniania wodą nawet w trakcie pracy pieca

  • CALOUT – system automatycznego przeciwdziałania zakamienieniu pieca

  • WCS (Washing Combi System) system automatycznego mycia pieca - najlepszy i najtańszy na rynku (30-50% taniej w stosunku do konkurenci - w zależności od programu) - używa jednego środka (3w1 - detergent, nabłyszczacz, odkamieniacz), mycie odbywa się tylko za pomocą gorącej pary i detergentu (para ma większą przenikalność niż woda), woda używana jest tylko do spłukiwania przez co nie zostawia osadów wapiennych i mycie trwa krócej

Zobaczcie Państwo także:
Prezentację Firmy 007Gastro.pl



 
KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: PAPSTAR KALETA Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Pizzola Robot - Coupe RATIONAL Smoker Manitowoc Foodservice Belgium`s Best Mazowiecka Grupa Szkoleniowo – Doradcza Piórex Makro Cash & Carry Barson Menos M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego Steinberg M&M Gastro Espiga LMS Online Sp. z o.o. Gorbi Caffetea Zakłady Chemiczne EmiChem P.P. Sokołów Krosno Na Lunch Nektar Natura M. Ferber Wypożyczalnia Sprzętu Cateringowego POSbistro Gaspol  O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Gastrona.pl © by CTI Media 2000