Najlepsza w Polsce schładzarko-zamrażarka szokowa Lainox NEW CHILL
Wszechstronne, niezawodne, zaawansowane technologicznie urządzenia Lainox New Chill idealnie sprawdzają się w profesjonalnej kuchni dbając o bezpieczeństwo przygotowania żywności i ochronę właściwości produktów.
Dzięki sprawnej współpracy z innymi urządzeniami Cooking System (piec konwekcyjno-parowy, urządzenia podtrzymujące, system bankietowy) znacząco optymalizują czas i organizację pracy w gastronomii. Urządzenia Lainox New Chill spełniają najbardziej wymagające światowe normy British Standard. Dostępne w wersji dla profesjonalnej kuchni oraz dla cukierni i piekarni.
Charakterystyka
- maksymalna temperatura schładzanego produktu 90 st.C,
- czasy programów: - od 90 st.C do 3 st.C w 90 min lub od 90 st.C do -18 st.C w 240 min,
- możliwość przechowywania produktów schłodzonych do wydania 5 – 7 dni, bez utraty ich walorów smakowych i jakościowych i bez ryzyka rozwoju bakterii,
- możliwość przechowywania produktów zamrożonych do wydania przez wiele tygodni, bez utraty ich walorów smakowych i jakościowych dzięki temu, że powstające w tym procesie mikrokryształki lodu nie niszczą struktury produktu i jego konsystencji,
- trwałe, demontowalne do umycia, prowadnice umożliwiające używanie 1/1GN, 2/1GN lub blach piekarniczych 600x400,
- gładka powierzchnia komory z przetłoczeniem do odpływu, umożliwiająca zachowanie maksymalnej higieny i bardzo łatwa do umycia,
- oddzielne zbiorniki na skropliny powstające w czasie cyklu pracy i w trakcie rozmrażania,
- bardzo mocne agregaty,
- prosty dostęp do wszystkich elementów maszynowni i do sterowników,
- łatwość obsługi – intuicyjny panel sterujący,
- maksymalna wysokość schładzanych pojemników GN to 65 mm,
- podgrzewanie sondy temperatury na koniec programu mrożenia, aby można ją było łatwo wyjąć z produktu, do wyboru programy szybkiego i wolnego schładzania i zamrażania,
- automatyczny system sterylizacji, zapamiętywanie alarmów HACCP, system oszczędzania energii,
- program wstępnego schładzania komory
Produkt otrzymał tytuł THE BEST OF WORLDHOTEL na Międzynarodowych Targach Wyposażenia Obiektów Noclegowych WorldHotel 2011
Parametry, opis i prezentacje produktów na www.lainoxpolska.pl
Zobaczcie Państwo także:
Prezentację firmy Senso Gastro