|
Piec konwekcyjno-parowy ChefTop Power Unox 5 GN 1/1 |
|
|
|
|
Firma : |
Iguana - Gastro |
Adres : |
33-300 Nowy Sącz
Tarnowska 153a
tel. 18 545 45 45,18 542 46 71
fax. 18 540 93 11
: biuro@iguana.pl
: www.iguana.pl |
Branża : |
urządzenia |
Typ produktu : |
piece |
|
|
|
|
|
|
Opis :
|
Parametry:
- Pojemność: 5 GN 1/1
- Odległość między półkami: 67 mm
- Masa: 55 kg
- Wymiary WxDxH: 750 x 680 x 625 mm
- Moc znamionowa: 3,2 lub 5,3 kW
- Zasilanie: 230 lub 400 V
- Częstotliwość 50 - 60 Hz
- Kabel zasilający: 5 x 2,5 mm2
- Wymagane ciśnienie wody: 50 - 200 kPa
Podstawowa charakterystyka pieców konwekcyjno-parowych UNOX:
- drzwi wyposażone w oświetlenie LED
- większy wentylator dla zapewnienia szybszej obróbki produktów
- prowadnice blach ze stali nierdzewnej w kształcie litery C (CHEFTOP)
- elementy grzewcze z automatyczną regulacją mocy
- możliwość zapamiętania 99 programów po 9 kroków, każdy identyfikowany za pomocą 25 liter
- ADAPTIVE.Clima program gwarantujący powtarzalność obróbki niezależnie od ilości wsadu. Kontrola wilgotności oraz możliwość zapisu 20 programów obróbki
- AIR.Maxi możliwość zmiany prędkośći wentylatora: 3 prędkości biegłe oraz 3 prędkości pół-statyczne
- STEAM.MAXI dwustopniowy zawór, dokładna kontrola ilości wytrącanej pary
- szybka zmiana kierunku obrotu wentylatora
- chłodzenie odprowadzanej wody
- DRY.Maxi usuwanie nadmiaru wilgoci z komory pieca
- wentylator chłodzący obudowę
- zabudowany panel tylny
- filtr mechaniczny urządzenia STEAM.Maxi
- reduktor obniżający ciśnienie do 2 barów
Funkcje pieca konwekcyjno-parowego UNOX CHEFTOP:
- pieczenie w gorącym powietrzu do 260C (mięsa, ryby, ciasta, pieczywo francuskie)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz parze 30-60% (mięsa, ryby, warzywa)
- gotowanie w gorącym powietrzu 70-260C oraz nawilżanie 10-20% (mięsa, ryby)
- gotowania na parze w temperaturze 99-105C, para 100% (warzywa, potrawy dietetyczne)
- gotowanie produktów pakowanych próżniowo w temperaturze 70-85C, para 100%
- pieczenie / grillowanie / zapiekanie w gorącym powietrzu 70-260C z osuszaniem 10-100% (ciasta, zapiekanki, pizza, lasagna, warzywa, mięso)
- gotowanie z sondą (wszystkie programy z określeniem temperatury w rdzeniu potrawy 0-100C)
- utrzymywanie produktu w optymalnej temperaturze powyżej 70C
- regeneracja wcześniej przygotowanych potraw 85-130C, para 30-60%
Zobaczcie Państwo także:
Prezentacja firmy Iguana-Gastro
Prezentacje pozostałych produktów:
Zmywarka do naczyń UC-L firmy Winterhalter
Piec konwekcyjno-parowy Rational SCC 61 E
Stół chłodniczy Rilling AKTT07950CEV
Szafa chłodnicza Rilling AHKMN0600001
|
|
|
|
|
|