Oszczędzamy czas, redukujemy koszty, zwiększamy Państwa zyski ...
 Pomoc,  Poczta
  Wybierz serwis
Nowe produkty i usługi
Strona główna
Informacje biznesowe
Twoja kariera
Giełda pracy
Giełda ogłoszeń
Zapowiedzi
Targi i wystawy
Hotele w Polsce
Konkursy i pokazy
Restauracje w Polsce
Mistrz poleca - Przepisy
Serwis hotelarski
Filmy Gastronomiczne
HACCP
5555 porad
Alkohole
Forum ekspertów
Forum dyskusyjne
Akademia Gastrony
Katalog produktów
Katalog firm
Prezentujemy obiekty
Stowarzyszenia i organizacje
Wydawnictwa branżowe
Katalog firm
Dodaj firmęnew!
Ostatnio dodane firmy
Urządzenia i sprzęt
Smoker
Kaleta Chłodnictwo Prz...
Testo
Winterhalter Polska
Robot - Coupe
Rational
LabelFresh
iPOS
LSI Software
Chef Mate
Artykuły spożywcze
Pizzola
Robvita
Debic
Cukiernia M&K
BOBOQ POLAND
Heinz Polska
Elmak
Baziółka
Frogut
Belfood
Podział branżowy firm
Urządzenia i sprzęt
Profesjonalne zmywarki
Zmywarki do restauracji
Zmywarki do gastronomii
Sprzęt barmański
Wyposażenie gastronomii
Wyposażenie hoteli
Wyposażenie restauracji
Sprzęt gastronomiczny
Urządzenia gastronomiczne
Meble hotelowe
Piece konwekcyjno – parowe
Chemia do restauracji
Odzież i tekstylia
Chemia do gastronomii
Meble nierdzewne
Meble gastronomiczne
Artykuły spożywcze
Sosy i marynaty do gastronomii
Warzywa mrożone do gastronomii
Makarony dla gastronomii
Kawa dla gastronomii
Artykuły cukiernicze
Artykuły piekarnicze
Przyprawy gastronomiczne
Owoce morza
Wyszukiwarka
Ciągi grzewcze - linia 900
Firma : Fagor Gastro Polska
Adres : 05-151 Palmiry, Czosnów
Warszawska 9

tel. 22 312 00 00
fax. 22 312 00 01
: biuro@fagor-gastro.pl
: www.fagor-gastro.pl
Branża : urządzenia
Typ produktu : urządzenia grzewcze
Opis :

Ciągi grzewcze - linia 900


50 lat innowacji w dużych kuchniach.
Jesteśmy świadomi upływu czasu. Z tego powodu dzisiejsze wymagania dotyczące kuchni są wyrażone w naszych nowych urządzeniach. W naszym nowym wizerunku. Każda zmiana jaką wprowadzamy jest odpowiedzią na wymagania i potrzeby naszych Klientów, niektóre z nich nawet je przewyższają.

Linia 900 oferuje wszystko czego mógłbyś oczekiwać w dużej kuchni. Powiększona gama oferowanych urządzeń, wprowadzenie unowocześnień w ergonomii i wyglądzie zewnętrznym.

  • Nowe specjalistyczne urządzenia poszerzające ofertę: warniki do makaronu, kuchnie do paelli, kuchnie indukcyjne, woki……
  • Ulepszenia w istniejących urządzeniach, takie jak wykonanie ze stali nierdzewnej ścianek piekarników.
  • Nowe możliwości instalacji.
  • Nowe elementy zewnętrzne, takie jak pochylony panel operacyjny, co ułatwia pracę i zwiększa bezpieczeństwo.
  • Oraz detale takie jak nowe pokrętła, rączki.

BEZPIECZEŃSTWO
Wszystkie urządzenia linii 900 są wykonane zgodnie z najbardziej rygorystycznymi normami gwarantując maksymalne bezpieczeństwo i ochronę.

  • System bezpieczeństwa zapewniający dopływ gazu do palnika, tylko wtedy gdy pali się płomień, tak aby uniknąć ulatniania się gazu.
  • Stale działający płomień kontrolny – pilot.
  • Piezoelektryczne odpalanie palników.
  • Zawór ciśnieniowy wbudowany w kotły warzelne.
  • Wbudowane zawory bezpieczeństwa w ciśnieniowych kotłach warzelnych.
  • Zaokrąglone ranty we wszystkich urządzeniach.
  • Termostaty bezpieczeństwa uniemożliwiające przypadkowe przegrzanie frytownic, kotłów warzelnych, patelni, bemarów itp.

ZASILANIE

  • Palniki gazowe w urządzeniach linii 900 posiadają największą moc ze wszystkich oferowanych na rynku: 4,6 kW, 9,3 kW, 12,2 kW oraz są tak zaprojektowane, aby zaoferować jak największą sprawność.
  • W urządzeniach elektrycznych sprawność palników jest zapewniona dzięki odpowiedniemu zaprojektowaniu i umiejscowieniu elementów grzejnych oraz dzięki zastosowaniu palników rurowych w urządzeniach gazowych.
  • Frytownice z palnikami o dużej mocy/ 1l zapełnienia i wysokiej sprawności.
  • Bardzo wydajne płyty bezpośredniego smażenia.
  • Szybkie odzyskiwanie temperatury przez płytę.
  • Kotły warzelne o dużej efektywności i bardzo dobrym rozkładem temperatur w płaszczu.
  • Patelnie z dużą powierzchnią grzewczą i bardzo dobrym rozkładem temperatur.

JAKOŚĆ
Profesjonaliści ponad wszystko wymagają jakości, bezpieczeństwa i higieny. My to bardzo dobrze rozumiemy gdyż zdajemy sobie sprawę, że w tych kuchniach należy obsłużyć dużą liczbę gości. Z tego powodu urządzenia linii 900 spełniają wymagania Unii Europejskiej i wszystkich krajów, w których są sprzedawane.

  • Zgodnie z dyrektywami CE dla urządzeń gazowych i elektrycznych.
  • Zgodnie ze standardami ISO-9001.
  • Przy użyciu certyfikowanych komponentów.
  • Wykonanie ze stali nierdzewnej AISI-304 (18/10), a tam gdzie warunki tego wymagają, ze stali nierdzewnej AISI-316.
  • Satynowane powierzchnie stalowe.
  • Śruby ukryte przed wzrokiem użytkowników.

ŁATWOŚĆ W UŻYCIU
Tylko najlepsi kucharze wiedzą jak ulepszyć dobrą recepturę. Dla nich łatwość użytkowania urządzeń, których używają na co dzień jest fundamentalną sprawą. Z tego powodu urządzenia linii 900 zostały usprawnione poprzez nowe, bardziej wygodne i bezpieczniejsze ustawienie paneli sterujących, powodujące, że nastawienia są lepiej widoczne i jednocześnie zostało wyeliminowanie ryzyka uszkodzenia pokręteł przez przejeżdżający wózek.

  • Ergonomiczne sterowanie, pokrętła umieszczone na górze, eliminujące pracę w niewygodnej pozycji.
  • Nóżki z możliwością regulacji wysokości pomiędzy 830 i 910mm, tak aby można było dopasować wysokość płaszczyzny roboczej.
  • Łatwe odpalanie i obsługa.
  • Elementy sterowania dostępne od frontu.
  • Lampki kontrolne w urządzeniach elektrycznych.

HIGIENA
Obecność tłuszczu w kuchni jest nieunikniona. Najtrudniejsze jest to, że tłuszcz osiada we wszystkich szczelinach. Teraz, aby to wyeliminować i ułatwić utrzymanie czystości ukryliśmy wszystkie szczeliny uniemożliwiając dostanie się do nich tłuszczu.

System monobloku: Wyjątkowy system opracowany przez Fagor, jest łatwy w zainstalowaniu i wszystkie elementy idealnie do siebie pasują zapewniając doskonałą higienę. Zostały wyeliminowane łączenia w panelach frontowych, zastosowano wysokie kominy i elementy łączące pomiędzy urządzeniami.

Poniżej kilka dodatkowych elementów zaprojektowanych w celu utrzymania maksymalnej higieny:

  • Łatwo wyjmowane, tace ociekowe o dużej pojemności.
  • Pod każdym palnikiem indywidualne misy ociekowe.
  • Drzwi piekarnika umieszczone do samego dołu urządzenia eliminujące konieczność stosowania dodatkowych paneli i szczelin.
  • System podwieszany ułatwiający sprzątanie pod urządzeniami.
  • Zaokrąglone narożniki dla łatwiejszego czyszczenia.

UNIWERSALNOŚĆ

  • W zależności od umiejscowienia bloków grzewczych w kuchni mogą być centralne lub przyścienne.
  • W zależności od sposobu montażu i zastosowanego systemu wyróżniamy: bloki standardowe na szafkach, bloki mostowe, bloki podwieszane na nogach.
  • W zależności od rodzaju zasilania: Gazowe (wszystkie rodzaje gazów) lub Elektryczne (najbardziej popularne na świecie rodzaje zasilania i częstotliwości).
Dostępne moduły:
  • Kuchnie gazowe
  • Kuchnie elektryczne
  • Płyty grillowe
  • Grille na ławie
  • Kotły warzelnie
  • Frytownice
  • Patelnie
  • Bemary gazowe
  • Bemary wodne
  • Warniki do makaronu/li>
Więcej informacji w: Katalogu Firmy Fagor

Zobaczcie Państwo!


 
KATALOG FIRM, Ostatnio dodane firmy: Smoker CHEF UNITED PAPSTAR Pizzola Kaleta Chłodnictwo Przemysłowe Testo Winterhalter Polska Rational Robvita Robot - Coupe LabelFresh Cukiernia M&K Debic iPOS LSI Software Chef Mate Grill Kamado BOBOQ POLAND expondo TECNOINOX Heinz Polska Gastromix Matlix Elmak Naczynia Polska CompArt International Baziółka Gros Frogut Alumast  O Nas |  Kontakt |  Zarejestruj się |  Klub Gastrony |  Bezpłatne konto |  Bezpłatny biuletyn |  Polityka Cookies |  Opinie o nas |  Cennik |  Nasi Klienci
Gastrona.pl © by CTI Media 2000


Warning: Invalid argument supplied for foreach() in /var/www/vhosts/gastrona.pl/httpdocs/global_stuff/adnet_bbelements_code_scripts.php on line 17