Ciągi grzewcze - linia 900
50 lat innowacji w dużych kuchniach.
Jesteśmy świadomi upływu czasu. Z tego powodu dzisiejsze wymagania dotyczące kuchni są wyrażone w naszych nowych urządzeniach. W naszym nowym wizerunku. Każda zmiana jaką wprowadzamy jest odpowiedzią na wymagania i potrzeby naszych Klientów, niektóre z nich nawet je przewyższają.
Linia 900 oferuje wszystko czego mógłbyś oczekiwać w dużej kuchni. Powiększona gama oferowanych urządzeń, wprowadzenie unowocześnień w ergonomii i wyglądzie zewnętrznym.
- Nowe specjalistyczne urządzenia poszerzające ofertę: warniki do makaronu, kuchnie do paelli, kuchnie indukcyjne, woki……
- Ulepszenia w istniejących urządzeniach, takie jak wykonanie ze stali nierdzewnej ścianek piekarników.
- Nowe możliwości instalacji.
- Nowe elementy zewnętrzne, takie jak pochylony panel operacyjny, co ułatwia pracę i zwiększa bezpieczeństwo.
- Oraz detale takie jak nowe pokrętła, rączki.
BEZPIECZEŃSTWO
Wszystkie urządzenia linii 900 są wykonane zgodnie z najbardziej rygorystycznymi normami gwarantując maksymalne bezpieczeństwo i ochronę.
- System bezpieczeństwa zapewniający dopływ gazu do palnika, tylko wtedy gdy pali się płomień, tak aby uniknąć ulatniania się gazu.
- Stale działający płomień kontrolny – pilot.
- Piezoelektryczne odpalanie palników.
- Zawór ciśnieniowy wbudowany w kotły warzelne.
- Wbudowane zawory bezpieczeństwa w ciśnieniowych kotłach warzelnych.
- Zaokrąglone ranty we wszystkich urządzeniach.
- Termostaty bezpieczeństwa uniemożliwiające przypadkowe przegrzanie frytownic, kotłów warzelnych, patelni, bemarów itp.
ZASILANIE
- Palniki gazowe w urządzeniach linii 900 posiadają największą moc ze wszystkich oferowanych na rynku: 4,6 kW, 9,3 kW, 12,2 kW oraz są tak zaprojektowane, aby zaoferować jak największą sprawność.
- W urządzeniach elektrycznych sprawność palników jest zapewniona dzięki odpowiedniemu zaprojektowaniu i umiejscowieniu elementów grzejnych oraz dzięki zastosowaniu palników rurowych w urządzeniach gazowych.
- Frytownice z palnikami o dużej mocy/ 1l zapełnienia i wysokiej sprawności.
- Bardzo wydajne płyty bezpośredniego smażenia.
- Szybkie odzyskiwanie temperatury przez płytę.
- Kotły warzelne o dużej efektywności i bardzo dobrym rozkładem temperatur w płaszczu.
- Patelnie z dużą powierzchnią grzewczą i bardzo dobrym rozkładem temperatur.
JAKOŚĆ
Profesjonaliści ponad wszystko wymagają jakości, bezpieczeństwa i higieny. My to bardzo dobrze rozumiemy gdyż zdajemy sobie sprawę,
że w tych kuchniach należy obsłużyć dużą liczbę gości. Z tego powodu urządzenia linii 900 spełniają wymagania Unii Europejskiej i wszystkich krajów, w których są sprzedawane.
- Zgodnie z dyrektywami CE dla urządzeń gazowych i elektrycznych.
- Zgodnie ze standardami ISO-9001.
- Przy użyciu certyfikowanych komponentów.
- Wykonanie ze stali nierdzewnej AISI-304 (18/10), a tam gdzie warunki tego wymagają, ze stali nierdzewnej AISI-316.
- Satynowane powierzchnie stalowe.
- Śruby ukryte przed wzrokiem użytkowników.
ŁATWOŚĆ W UŻYCIU
Tylko najlepsi kucharze wiedzą jak ulepszyć dobrą recepturę. Dla nich łatwość użytkowania urządzeń, których używają na co dzień jest fundamentalną sprawą. Z tego powodu urządzenia linii 900 zostały usprawnione poprzez nowe, bardziej wygodne i bezpieczniejsze ustawienie paneli sterujących, powodujące, że nastawienia są lepiej widoczne i jednocześnie zostało wyeliminowanie ryzyka uszkodzenia pokręteł przez przejeżdżający wózek.
- Ergonomiczne sterowanie, pokrętła umieszczone na górze, eliminujące pracę w niewygodnej pozycji.
- Nóżki z możliwością regulacji wysokości pomiędzy 830 i 910mm, tak aby można było dopasować wysokość płaszczyzny roboczej.
- Łatwe odpalanie i obsługa.
- Elementy sterowania dostępne od frontu.
- Lampki kontrolne w urządzeniach elektrycznych.
HIGIENA
Obecność tłuszczu w kuchni jest nieunikniona. Najtrudniejsze jest to, że tłuszcz osiada we wszystkich szczelinach. Teraz, aby to wyeliminować i ułatwić utrzymanie czystości ukryliśmy wszystkie szczeliny uniemożliwiając dostanie się do nich tłuszczu.
System monobloku: Wyjątkowy system opracowany przez Fagor, jest łatwy w zainstalowaniu i wszystkie elementy idealnie do siebie
pasują zapewniając doskonałą higienę. Zostały wyeliminowane łączenia w panelach frontowych, zastosowano wysokie kominy
i elementy łączące pomiędzy urządzeniami.
Poniżej kilka dodatkowych elementów zaprojektowanych w celu utrzymania maksymalnej higieny:
- Łatwo wyjmowane, tace ociekowe o dużej pojemności.
- Pod każdym palnikiem indywidualne misy ociekowe.
- Drzwi piekarnika umieszczone do samego dołu urządzenia eliminujące konieczność stosowania dodatkowych paneli i szczelin.
- System podwieszany ułatwiający sprzątanie pod urządzeniami.
- Zaokrąglone narożniki dla łatwiejszego czyszczenia.
UNIWERSALNOŚĆ
- W zależności od umiejscowienia bloków grzewczych w kuchni mogą być centralne lub przyścienne.
- W zależności od sposobu montażu i zastosowanego systemu wyróżniamy: bloki standardowe na szafkach, bloki mostowe, bloki podwieszane na nogach.
- W zależności od rodzaju zasilania: Gazowe (wszystkie rodzaje gazów) lub Elektryczne (najbardziej popularne na świecie rodzaje zasilania i częstotliwości).
Dostępne moduły:
- Kuchnie gazowe
- Kuchnie elektryczne
- Płyty grillowe
- Grille na ławie
- Kotły warzelnie
- Frytownice
- Patelnie
- Bemary gazowe
- Bemary wodne
- Warniki do makaronu/li>
Więcej informacji w: Katalogu Firmy Fagor
Zobaczcie Państwo!