Elektryczny piec Concept z sondą rdzeniową COG-061-S
Jest to podstawowy piec wchodzący w skład nowej generacji pieców oferowanych przez Fagor Industrial.
Elektryczne modele Concept zapewniają gotowanie konwekcyjne, na parze i w programie MIX. Maksymalna temperatura suchego powietrza wynosi 300 °C.
Wszystkie piece Concept wyposażone są w funkcję szybkiego schładzania komory pieca „COLD DOWN” i nawilżania powietrza w
komorze.
Model ten wyposażony jest także w funkcję sondy jednopunktowej oraz funkcję Delta-T.
Dzięki przyciskowi Stop/Start, użytkownik może włączyć i wyłączyć urządzenie w zależności
od potrzeby.
Piece Concept wyposażone są w system wykrywania błędów umożliwiający zweryfikowanie prawidłowości pracy urządzenia bez potrzeby demontowania zewnętrznych osłon. Kontrolki ostrzegawcze i alarmowe informują użytkownika o wykryciu typu nieprawidłowości.
ZALETY
- Dostępny na każdą kieszeń
- Łatwy w użyciu
- Wydajny
- Prosty
- Doskonałe wyniki w gotowaniu
DANE TECHNICZNE
- Cyfrowy moduł sterowania + dwa pokrętła do zmiany wartości ustawień
- Dostępne programy gotowania:
para, mieszany i konwekcja (do 300ºC)
- Sonda potrawy
- 3 prędkości wentylatora – 2 moce grzania
- System „Cold-Down” szybkiego schładzania komory pieca
- System AUTO-REVERSE umożliwiający równomierne rozprowadzenie powietrza w komorze pieca
- System szybkiego zamykania drzwi w modelach 061 i 101.
- System wykrywania błędów
- System diagnostyczny wskazujący źródła nieprawidłowości
- Stopień ochrony IPX-5
WYPOSAŻENIE OPCJONALNE:
- Zewnętrzny spryskiwacz do mycia komory pieca
- Stelaż z wózkiem załadunkowym (dla modeli 201 i 202)
- Napięcie: modele elektryczne: 230V 3 50Hz lub 60 Hz/400V 3 50Hz lub 60Hz
|
|
Więcej informacji w: Katalogu Firmy Fagor
Zobaczcie Państwo!