Bogaty asortyment octów Monini zaspokoi oczekiwania nawet najbardziej wymagających wielbicieli gotowania i kuchni, a także szefów kuchni. Octy Monini urozmaicą smak wielu dań, zarówno tych tradycyjnie polskich jak i charakterystycznych dla innych regionów świata.
Nasza gama octów pozwala na śmiałe eksperymenty kulinarne i zadowoli podniebienie wytrawnych smakoszy.
Marka Monini jest gwarancją ich najwyższej jakości, a starannie wyselekcjonowane wina wykorzystywane do produkcji pochodzą z najszlachetniejszych szczepów winnych z terytorium Włoch.
Tradycyjnie dostępne na rynku octy winne mają zazwyczaj kwasowość 6%. Jest to minimalna kwasowość octu powstałego w wyniku fermentacji wina. Im wyższa kwasowość octu tym lepsza jego jakość.
Octy Monini odznaczają się kwasowością 7,10%, co sprawia, że nasz ocet zachowuje więcej naturalnych cech wysokiej jakości wina oraz jest znacznie bardziej wydajny.
Ocet balsamiczny zgodnie z literą prawa posiada 6% kwasowości.
W ofercie firmy Monini znajdują się:
- Ocet balsamiczny z Modeny,
- Ocet balsamiczny biały,
- Ocet winny Chianti i Pinot,
- Ocet winny czerwony i biały.
Octy balsamiczne Monini dostępne są w butelkach 250 i 500 ml, pozostałe octy - w butelkach 500 ml.
Prezentacja firmy Monini
ocet balsamiczny, octy balsamiczne, balsamico, balsamiko, balsamico z miodem, ocet balsamiczny biały, octy białe, ocet winny biały, octy winne czerwone, ocet winny czerwony, octy winne białe, ocet z wina chianti pinot