Kuchnie elektryczne posiadają płyty grzewcze o nowoczesnej konstrukcji. Dzięki ich wysokiej sprawności, gotowanie i smażenie jest mniej czasochłonne. Kuchnie 4-płytowe mogą współpracować z piekarnikami elektrycznymi typu 000.PE-1T. Zastosowanie 7-stopniowych przełączników umożliwia znaczną redukcję zużycia energii elektrycznej przy jednoczesnym przygotowywaniu potraw w szerokim zakresie temperatur. Zastosowane rozwiązania umożliwiają przygotowywanie produktów na trzech poziomach.
Piekarniki z termoobiegiem posiadają dodatkowe funkcje, poza standardowym pieczeniem jest również możliwe rozmrażanie produktów. Komora piekarnika przystosowana jest do blach GN 2/1.
Płyta wyposażona jest w łopatkę, trójdzielną szufladę na tłuszcz i korek. Przeznaczona jest do beztłuszczowego smażenia lub grillowania mięsa na powierzchni gładkiej lub/i ryflowanej. Jest bardzo łatwa do utrzymania w czystości.
Na zamówienie istnieje możliwość zastosowania chromowanej powierzchni. Zastosowany system sterowania zapewnia niezależną pracę każdego z pól roboczych, a zainstalowane regulatory pozwalają na utrzymanie żądanej temperatury w każdej sekcji, co może być wykorzystane zarówno do smażenia i grillowania jak też do podgrzewania przygotowanych potraw.
Zobaczcie Państwo!