Kuchnia wyposażona jest w cztery płyty grzewcze, które umieszczone są w jednej płaszczyźnie blisko siebie, co umożliwia prowadzenie procesu gotowania na części powierzchni grzewczej, a tym samym intensywność gotowania może być dowolnie zmieniana, co w efekcie pozwala na uzyskanie lepszych walorów smakowych produktów poddawanych obróbce termicznej.
Osadzenie płyt na zawiasach zdecydowanie ułatwia prowadzenie prac konserwatorskich i serwisowych oraz utrzymanie płyty w czystości poprzez łatwe usuwanie ewentualnych wykipin. Płyty grzewcze wyposażone są w czujniki zabezpieczające przed nadmiernym przegrzaniem, a nastaw mocy regulowany za pomocą siedmiostopniowych przełączników umożliwia precyzyjne dozowanie mocy stosownie do rodzaju obróbki termicznej.
Wykonanie kuchni w całości ze stali nierdzewnej oraz wyposażenie w specjalną szufladę zbierającą nieczystości, zapewnia wysoki standard estetyczny i higieniczny jej użytkowania. Komora piekarnika przystosowana jest do blach GN 2/1. Płynna regulacja temperatury zapewnia prowadzenie termicznej obróbki żywności zgodnie z przepisami kulinarnymi, a przeszklone drzwi umożliwiają obserwację procesów.
Zobaczcie Państwo!