Składniki: Mąka pszenna, woda, sól, olej roślinny uniwersalny, płatki ziemniaczane, soda, cukier, drożdże piekarskie, gluten pszenny.
Sposób przygotowania do spożycia: Produkt rozmrozić (około 4-6godz w temp pokojowej) z ciasta wyrobić placek ręcznie lub wałkiem i ułożyć w natłuszczonej formie wypiekowej lub na siatce . Maksymalna sugerowana średnica placka dla przykładowej gramatury 600 g wynosi 45 cm. Maksymalna sugerowana średnica placka dla gramatury 250 g wynosi 30cm. Na uformowany placek nakładać dodatki i pozostawić do wstępnego wyrośnięcia następnie piec w temperaturze 240° C przez 8-10 min. (czas wypieku może być uzależniony od rodzaju używanego pieca, dlatego należy wziąć pod uwagę konieczność skrócenia lub wydłużenia podanego czasu). Ciasto typu Premio Złote przeznaczone jest do wypieku w piecach do pizzy lub piekarnikach domowych. Ciasto charakteryzuje się krótkim czasem rozmarzania
oraz złocistym kolorem po wypieku, z ciasta można formować placki do pizzy nieco grubszej.
Produkt surowy, mrożony do obróbki termicznej.
Przechowywać w temperaturze -18°C.
Termin przydatności do spożycia – 12 miesięcy