Wyroby z grupy urządzeń grzewczych należą do podstawowego wyposażenia profesjonalnych kuchni
w obiektach zbiorowego żywienia tj. hotele, restauracje, bary, stołówki szkolne, szpitalne czy pracownicze. Służą do eksponowania i przechowywania wcześniej przygotowanych gorących potraw i produktów w procesie obróbki termicznej przed podaniem do konsumpcji.
Ze względu na konstrukcję i przeznaczenie, grzewcze urządzenia gastronomiczne podzielono na:
- bemary jezdne,
- bemary stacjonarne,
- dystrybutory talerzy i koszy,
- stoły i szafy grzewcze,
- nadstawki grzewcze.
Wszystkie urządzenia stacjonarne wyposażone są standardowo w stopki regulowane, które umożliwiają regulację wysokości; jezdne wyposażone są w zespoły jezdne. Standardowo w każdym urządzeniu instalowane są dwa zespoły jezdne z blokadą ruchu.
Więcej informacji w katalogu firmy DORA METAL:Gastronomiczne urządzenia grzewcze
Zobaczcie Państwo!