Firma Globus Polska Sp. z o.o. wraz z firmą macierzystą GLOBUS Konzervipari Rt. od maja 2006 r. stały się częścią francuskiej grupy CECAB (Centrale Coopérative Agricole Bretonne). Grupa CECAB jest jednym z liderów agrobiznesu we Francji. Koncentruje ona swoją działalność na przetwórstwie warzyw (produkty konserwowe i mrożone), produkcji mięsa wieprzowego i drobiu oraz jaj i produktów z jaj.
GLOBUS Polska Sp. z o.o. posiada cztery nowoczesne zakłady produkcyjne: w Lipnie, Dąbrowie Chełmińskiej, Ełku oraz w Adamowie. Produkuje mrożonki o wysokiej i sprawdzonej jakości na eksport i na rynek krajowy.
Asortyment produktów mrożonych jest bardzo bogaty i obejmuje: owoce, mieszanki owocowe, warzywa, mieszanki warzywne (w tym sałatki, zupy, warzywa na patelnię, mieszanki fit) oraz dania gotowe. Mrożonki oznaczone są marką handlową FELCO.
Podstawowym celem działalności GLOBUS Polska jest precyzyjne zaspokajanie potrzeb i wymagań wszystkich klientów, którzy oczekują od możliwości zakupu wartościowych produktów o nienagannej jakości.
Wysoką jakość produktów osiągana jest poprzez dobór odpowiedniego potencjału ludzkiego, stale rozwijającą się bazę surowcową, wprowadzanie nowoczesnych technologii, przestrzeganie reżimu technologicznego i stałą kontrolę procesów na każdym etapie produkcji, od przyjęcia surowców po ostateczną wysyłkę do odbiorców.
Firma od 1998 roku przystąpiła we wszystkich swoich chłodniach do opracowania i wdrażania systemu HACCP. System ten ma zagwarantować bezpieczeństwo zdrowotne wyrobów gotowych.
W grudniu 2003 r. firma posiada certyfikowane systemy jakości: HACCP, ISO 9001:2000 oraz BRC (British Retail Consortium Global Standard-Food), wydane przez Lloyd’s Register Quality Assurance.